категорії: блоґ-запис

І в котрий раз у Вінниці джаз!

теґи: Вінниця, джаз, фестиваль

16-тий рік поспіль осіння Вінниця джазує. Найстарший фестиваль незалежної України знову має чим здивувати та потішити поціновувачів цієї безмежно різноманітної та багатьма улюбленої музики.

Фестиваль відбудеться 24-25 вересня 2011 року в залі обласної державної телерадіокомпанії «Вінтера». Квитки уже у продажу: їх можна замовити за телефоном: окремий на будь-який з концертів або на всі разом. Вартість цьогорічного комплекту запрошень на усі концерти є найнижчою у порівнянні з 5-ма останніми роками – всього 170 гривень!

За ці роки у джазового фестивалю склалася маса добрих традицій: організатори щорічно піклуються про різноманітність концертних програм, про чистоту звучання інструментів на сцені, про якісну телевізійну картинку, про зручність слухачів і гостей. Запрошення відвідати Вінницю розсилаються найвідомішим зіркам джазу. Зал телерадіокомпанії «Вінтера» готується на два дні стати центром культурного життя міста.

У цьогорічного свята джазу є декілька новинок. Цієї осені учасник двох попередніх фестів, муніципальний джазовий оркестр «Вінбенд» гратиме стандарти для всіх безкоштовно, просто неба, створюючи у публіки піднесений настрій перед концертами.

Також організатори обіцяють, як завжди, затишну домашню атмосферу та низку сюрпризів: вперше на сцені джазова віолончель, вперше на сцені діджей у складі одного з джаз-бендів, «перша скрипка» джазу, чуттєвий саксофон у якості десерту...

І ще одне «вперше» – напередодні фестивалю проведуть джазовий конкурс серед молоді. Це буде експеримент задля виявлення талантів, а суддями стануть музиканти з Японії та Польщі, які за день до початку фесту вже знаходитимуться у Вінниці. Нагородження переможців відбудеться на самому фестивалі. Таким чином Вінничина виховує своїх виконавців та слухачів, які в майбутньому матимуть всі шанси прославитись.

На цьому фестивалі, у восьми його концертах, гратимуть музиканти з восьми іноземних країн. Будуть представники Польщі (тріо Артура Дуткевича, неординарний квінтет Futurethno), Австрії та Бразилії (скрипаль Руді Бергер з гітаристом Фабіано Чагасом), Іспанії та Франції (тріо Jerez-Texas). Росію представлятимуть харизматичний барабанщик Ігор Бутман (дуетом з Н. Смирновою) та муніципальний джазбенд міста Сергієв Посад з їх видатним диригентом В. Кадерським. Від Японії, завдяки спонсору «Ямасі», буде лірична піаністка Юко Окамото. І, нарешті, Сполучені Штати презентуватиме зірка – саксофоніст Абрахам Бартон зі своїм квартетом.

Загалом, виходить два дуети, два тріо, два квартети, квінтет та цілий оркестр! Сумувати буде ніколи! Кожен знайде собі музику до смаку! Для того, щоб оформити попереднє замовлення достатньо зателефонувати за номером (+380 432) 690-025.